UA EN

ЄС погодився запровадити санкції проти «Голосу Європи» та ще трьох російських медіа

08:20 16.05.2024

У середу 15 травня країни-члени ЄС погодилися заборонити проросійському ЗМІ «Голос Європи» і трьом іншим російським ЗМІ: державному агентству «РИА Новости», газетам «Известия» та «Российская газета» мовлення на території Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Monde з посиланням на AFP.

«Заборона на мовлення поширюється на всі засоби передачі та розповсюдження інформації країн ЄС, кабельне, супутникове телебачення, Інтернет або мобільні платформи та додатки. Ці ЗМІ та їхні журналісти можуть, тим не менш, продовжувати працювати в ЄС, якщо вони не транслюють там свою продукцію», - повідомили дипломатичні джерела журналістам.

Нагадаємо, у березні чеська розвідка заявила, що викрила фінансовану Москвою мережу, яка поширювала проросійську пропаганду в Європі, націлену, зокрема, на Європейський парламент напередодні європейських виборів у червні. Група використовувала новинний сайт «Голос Європи», що базується в Празі, для поширення інформації, спрямованої на те, щоб переконати ЄС відмовитися від надання допомоги Україні.

Бельгійська федеральна прокуратура також розпочала розслідування за підозрою в корупції членів Європарламенту після виявлення мережі впливу, що фінансується Москвою і пов'язана з «Голосом Європи».

Раніше було заборонено мовлення в Європі кількох російських або проросійських ЗМІ, в тому числі Russia Today.

Ще на цю тему