UA EN

НАТО має 2-3 роки, щоб підготуватись до війни з РФ – голова Збройних сил Норвегії

15:20 04.06.2024

У Північноатлантичного альянсу є ще два-три роки для того, щоб підготуватись до збройного конфлікту з Росією.

Про це заявив голова Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен в інтерв'ю виданню Bloomberg, передає Цензор.НЕТ.

Генерал зазначив, що раніше в НАТО давали Росії до десяти років для відновлення військового потенціалу, виснаженого повномасштабним вторгненням в Україну.

"Але я думаю, що тепер у нас знову менш як 10 років через промислову базу, яка зараз працює в Росії. У неї піде певний час, що дає нам вікно на наступні два-три роки, щоб відновити наші сили, відновити наші запаси одночасно з підтримкою України",– сказав Крістофферсен.

За його словами, за останній рік позиції Росії біля кордонів його країни значно не змінились, і це дозволяє Осло виконати вимоги для посилення обороноздатності, про які домовились у межах НАТО.

"Тож ми можемо наповнити ці плани і ці рішення змістом протягом наступних років, але нам потрібно прискоритись. Ми повинні зробити це за два-три роки, щоб бути готовими до всього, що може статися", - резюмував очільник Збройних Сил Норвегії.

Раніше глава МЗС Латвії Байба Браже заявляла, що не зважаючи на те, що прямої військової загрози з боку РФ для НАТО немає, проте країни-члени Альянсу готуються до різних сценаріїв, зокрема нападу російських військ.
 

Ще на цю тему