UA EN

Американський машинобудівельний гігант Caterpillar остаточно пішов з Росії

13:00 18.06.2024

Американський машинобудівельний гігант Caterpillar завершив продаж своїх російських активів місцевій компанії "ПСК-Нові рішення", яка належить вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital.

Угоду було офіційно завершено 14 червня, повідомляє Reuters із посиланням на документи російської компанії, пише БізнесНЕТ.

Вартість угоди не розголошується.

Як повідомлялося, один з найбільших світових виробників будівельної та гірничовидобувної техніки – американська корпорація Caterpillar – вирішила призупинити постачання та виробництво техніки в Росії у березні 2022 року. Згодом вона домовилася про продаж своїх російських активів місцевому ТОВ "ПСК-Нові рішення". У листопаді 2023 року угоду дозволив російський президент Путін.

Caterpillar мав два виробничих майданчики в Росії – у Ленінградській області та у Новосибірську, де вироблялися великовантажні самоскиди, гідравлічні екскаватори, кузови для кар’єрних самоскидів, а також компоненти для машин та обладнання. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему