UA EN

За матеріалами СБУ 11 років тюрми отримав «ексрегіонал», який «голосував» за проведення псевдореферендуму в окупованому Криму.

12:20 19.06.2024

За матеріалами СБУ 11 років тюрми отримав «ексрегіонал», який «голосував» за проведення псевдореферендуму в окупованому Криму.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки заочний вирок за держзраду отримав колишній депутат Севастопольської міськради від Партії регіонів повідомляе Головне управлиннія СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

За даними слідства, у 2014 році він підтримав незаконне рішення щодо проведення так званого «загальнокримського референдуму».

Тим самим зрадник допомагав російським загарбникам «узаконити» окупацію півострова.

Відомо, що фігурант був очільником Севастопольської міської організації Партії регіонів.

Вів активну агітаційну діяльність та закликав кримчан брати участь у псевдореферендумі.

За вірну службу кремлівському режиму зрадник отримав «посаду» в окупаційному «Законодавчому зібранні м. Севастополь».

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Його заочно засуджено до 11 років тюрми. 

Оскільки зловмисник перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему