UA EN

Російський суд засудив жителя Криму до 16 років за нібито підготовку підриву залізниці

12:20 04.07.2024

Південний окружний військовий суд РФ засудив жителя Криму до 16 років позбавлення волі за підготовку підриву на залізниці. 

Про це повідомляє пресслужба суду, пише видання Крим.Реалії з посиланням на росЗМІ.

«Відповідно до вироку суду підсудного визнано винним і йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 16 років у виправній колонії суворого режиму з відбуванням перших трьох років у в'язниці, зі штрафом у розмірі 500 тисяч рублів», – йдеться у повідомленні.

Як стверджується, фігурант у 2023 році встановив контакт з українською розвідкою, а після нібито поклав на себе «зобов'язання щодо переміщення, зберігання знарядь і засобів скоєння теракту – вибуху шляхів залізничного сполучення».

Коментарів засудженого російське агентство не наводить.

Наприкінці травня ФСБ РФ заявляла про затримання чотирьох мешканців Криму, які нібито готували диверсії на об'єктах залізничного транспорту. Як стверджувалося, ще один фігурант загинув під час детонації вибухового пристрою, який він, за твердженням російських силовиків, намагався забрати зі схованки.

У Криму та Севастополі з 2014 року не менше 16 громадян України засуджено за звинуваченнями у «шпигунстві» та «диверсіях». 2015 року за звинуваченням в організації терактів суд РФ засудив до 20 років режисера Олега Сенцова. Також «диверсію» російські силовики інкримінують представникам ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір». Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на півострові масово переслідують усіх незгодних із війною.
 

Ще на цю тему