UA EN

Яку зброю рашисти зберігали на складі, куди 7 липня  поцілили наші дрони

10:40 07.07.2024

Далекобійні ударні дрони в ніч на 7 липня уразили російський склад з боєприпасами у селі Сєргєєвка, що у воронезькій області — удару ймовірно було завдано на відстані у щонайменше 140 км.

Губернатор області традиційно повідомив про "всі знищені цілі", мовляв, загоряння сталося через падіння уламків безпілотника, пише DEFENSE EXPRESS.

Втім, місцеві мешканці наголошують, що декілька дронів влучили у ціль, на низці оприлюднених відео чітко чутно детонацію боєприпасів. Крім того, згідно з супутниковими знімками, ще у 2023 році поблизу цього села рашисти зберігали боєприпаси просто неба.

Водночас, як повідомляє "Армія TV" з посиланням на власні джерела, склад російського окупаційного війська на території РФ було знищено ударними безпілотними літальними апаратами Служби безпеки України.

Відомо, що цей склад займав площу у 9 тисяч квадратних метрів, і там ворог зберігав дійсно широку номенклатуру озброєння.

Йдеться про ракети класу "поверхня-поверхня", "поверхня-повітря", а також про боєприпаси для танків і артилерійських систем. Крім того, на складі зберігалися й ящики з набоями для стрілецького озброєння.

Тобто йдеться про склад, з якого ворог ймовірно поповнював запаси підрозділів своїх військ в Україні, і, крім того, використовував для терористичних обстрілів.

Нагадаємо, що Сили оборони України вже протягом тривалого часу знищують об’єкти на території РФ за допомогою далекобійних ударних дронів, і сьогодні в активі нашого війська є зразки, які можуть завдавати ударів на відстані у понад 1500 км.

Крім того, раніше цього місяця генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін повідомив, що наш ОПК серійно виробляє далекобійні безпілотні літальні апарати із дальністю у понад 1000 км.

Також варто згадати, що тепер Україна отримала від низки партнерів дозвіл бити по території РФ їхньою зброєю. Втім, наприклад, Сполучені Штати обмежили дальність до 100 км, а нещодавно повідомили, що будуть готові збільшити дальність за умови, якщо РФ спробує розширити фронт.
 

Ще на цю тему