UA EN

Відплата буде: у СБУ пообіцяли ворогу розплату за удар по Охматдиту, прізвища - відомі

09:00 09.07.2024

До цієї терористичної атаки причетні не лише російські льотчики чи їх командування, а навіть програмісти, які писали політне завдання для Х-101 і їх прізвища відомі

Російський цілеспрямований удар дитячій лікарні Охматдит у Києві, яка є найбільшим таким закладом України, кваліфіковано, як воєнний злочин.

Як інформує Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Про це повідомила Служба безпеки України, фахівці якої встановили, що удар було завдано крилатою ракетою Х-101.

Про застосування саме цієї ракети говорить, як декілька відео з місця подій, так і уламки самої ракети із серійними номерами. Також зазначено, що у станом на 15:30 за даними МВС, у Києві загалом загинуло 20 людей, ще 61 отримала поранення, а по Україні в результаті атаки РФ загинула 31 людина, постраждало 125.

"Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист - це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя", - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Також слід зазначити, що у воєнному злочині із цілеспрямованою атакою, а на всіх відео з ударом видно, що Х-101 атакувала після стандартного маневру "гірка", а не врізалась через невірно прокладений маршрут, була збита чи пошкоджена.

Водночас варто зазначити, що окрім кремлівської верхівки, а також командуванні так званими "ВКС" РФ, які віддавали накази, у цьому воєнному злочині винні й безпосередні виконавці. При цьому мова йде не лише про конкретного командира, а всю управлінську ланку, включно із командуванням конкретної важкої бомбардувальної дивізії 22-ї чи 326-ї, командуванням конкретного авіаполку 40- 79-, 182-, 184-го і конкретного екіпажу конкретного літака, який здійснив запуск цієї ракети.

Але і це ще не все, бо для російських крилатих ракет програмування здійснює головний обчислювальний центр генштабу збройних сил РФ. При цьому СБУ вже зібрала доказову базу на його очільника - російського генерал-майора Роберта Баранова.

 

У своєму повідомленні СБУ зазначала, що "під час підготовки повітряних ударів по нашій державі, підрозділ Баранова співставляє координати цілей, отриманих від командування генштабу РФ, з локаціями цивільних об’єктів на картах місцевості. Таким чином, рашисти свідомо б’ють по українських мирних об’єктах".


Окрім безпосереднього командира цього центру, який також відповідає за розробку політного завдання для інших ракет, зокрема "Калибр" чи ракет до ОТРК "Искандер", СБУ встановила особи 30 його підлеглих, які несуть пряму відповідальність за терористичні атаки.

Теми:

Ще на цю тему