UA EN

Чорноморський флот не був готовий до довготривалої війни – Плетенчук

15:20 09.07.2024

За словами речника ВМС України Дмитра Плетенчука, чорноморський флот росії виявився не готовим до тривалої війни через відсутність необхідної інфраструктури та матеріально-технічного забезпечення.

Чорноморський флот рф не був готовий до що можуть наносити вогневе ураження по їхньому основному пункту базування та до довготривалої війни. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає УНН.

В першу чергу він (чорноморський флот рф – ред.) не був готовий до того, що можуть наносити вогневе ураження по їхньому основному пункту базування – по Севастополю. Адже саме там досить розлога інфраструктура, досить розлога логістика, яка включає не лише військову, але й цивільну інфраструктуру

- каже Плетенчук.
За його словами, розбудувати таку інфраструктуру в Новоросійську, навіть для росії надзвичайно довго та дорого.

Вони не розраховували, що можуть наноситись удари по штабу чф або по місцях зберігання продуктів паливно-мастильної групи чи по складах з боєприпасами

- додав він.
Нагадаємо

Російські кораблі здебільшого знаходяться в новоросійську і фактично це єдина база, де вони можуть розміщуватися. Кількість кораблів, які перебувають у Криму, Плетенчук називає "рештками", адже там перебувають здебільшого та великі десантні кораблі на ремонті, які стоять на ремонті.

Ще на цю тему