UA EN

Вступ України до ЄС – пріоритет мого другого терміну в Єврокомісії – фон дер Ляєн

19:00 18.07.2024

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що інтеграція України, Молдови та Західних Балкан до ЄС буде пріоритетом її другого терміну на посаді. Ці держави обрали свободу замість гноблення і заслуговують на те, щоб стати членами блоку.

Про це фон дер Ляєн сказала в промові в Європейському парламенті у четвер, 18 липня, повідомляє Європейська правда.

Фон дер Ляєн назвала запрошення країн до ЄС країн "моральною, історичною та політичною відповідальністю", оскільки "більший Союз буде сильнішим Союзом".

Вона пообіцяла підтримати країни-кандидати, працюючи над інвестиціями та реформами, а також інтегруючи їх у правове поле ЄС, де це можливо.

"Вступ завжди буде процесом, що ґрунтується на заслугах. І ми гарантуємо, що всі країни будуть готові до вступу. Але завершення формування нашого Союзу також є в наших основних інтересах. І це буде ключовим пріоритетом для моєї Комісії", - зазначила очільниця Єврокомісії. 

Вона наголосила, що майбутнє України, Молдови та Західних Балкан - в ЄС.

Західні Балкани, Україна, Молдова і Грузія зробили свій вільний вибір. Вони обрали свободу замість гноблення. Вони обрали демократію замість залежності. І деякі з них платять високу ціну за цей вибір. Тому ми повинні зробити свій вибір і продемонструвати непохитну відданість", - резюмувала фон дер Ляєн.
 

Ще на цю тему