UA EN

На кордоні Грузії з Росією застрягли 17 українців - ЗМІ

17:20 30.08.2024

У Грузії на контрольно-пропускному пункті "Дар’ялі" на кордоні з Росією застрягли 17 українців через проблеми з документами. Тбілісі заявляє, що чекає від Києва підтвердження їхніх особистостей.

Як передає Укрінформ, про це розповів виданню "Холод" один із українців Олександр Шульгін.

За його даними, частина затриманих на кордоні - колишні ув'язнені, які відбували покарання в російських колоніях. Решту було депортовано російською владою за порушення міграційного режиму.


Олександр Шульгін заявив, що вони всі проживають у підвальному приміщенні, де є кілька кімнат з бетонними стінами без вікон та можливості виходити на вулицю.

Сам Шульгін останні 10 років жив у Росії, у січні 2024 року його затримали та звинуватили у порушенні режиму перебування. За його словами, раніше співробітники поліції ніколи не питали дозволу на роботу.


Шульгін перебуває на КПП із другого серпня. Дехто, за його даними, там уже близько двох місяців, і нікого з початку серпня ще не відпустили. Серед них, як стверджує він, є і хворі на туберкульоз, всі вони живуть в одному приміщенні.

Як повідомляв Укрінформ, це не перший випадок, коли на кордоні Грузії затримують на якийсь час українських громадян, переважно тих, що відбували покарання в місцях позбавлення волі на тимчасово загарбаних Росією територіях та були депортовані до країни-агресорки.

Теми:

Ще на цю тему