UA EN

ДБР України повідомило про підозру керівнику санаторію «Золотий пляж» у Ялті

21:00 18.09.2024

Державне бюро розслідувань України (ДБР) повідомило про підозру керівнику санаторію «Золотий пляж» в тимчасово окупованій Ялті. 

За версією українських правоохоронців, санаторій виділяв мільйони рублів для підтримки мілітарного фонду «Бойове братство «Ялта-Південь». Текст повідомлення про підозру опубліковано на сайті Офісу генерального прокурора України.

Як пише «Суспільне Крим», з 2020 року керівник санаторію відраховував мільйони рублів «благодійному фонду». Зокрема гроші йшли на забезпечення підрозділів російських військових, які беруть участь у війні проти України.

Крім санаторію, підозрюваний має в управлінні кілька компаній, охороною яких, згідно з укладеним договором у травні 2023 року, займається національна гвардія РФ у Криму. За ці послуги підозрюваний перерахував російським силовикам 15 тисяч 140 рублів.

Згідно з повідомленням, ДБР підозрює керівника санаторію у фінансуванні дій, націлених на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади.

У тексті підозри зазначено, що йдеться про Олександра Анікєєва. Ця інформація підтверджується у відкритих джерелах.

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох кримських «волонтерів», які допомагають армії РФ. Як повідомляє прокуратура АР Крим, фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі за статтею про допомогу державі-агресору.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.
 

Ще на цю тему