UA EN

Естонська компанія виготовлятиме в Україні ракетні системи

10:00 19.09.2024

Frankenburg Technologies була створена на початку 2024 року

Естонська оборонна компанія Frankenburg Technologies оголосила, що почне виробництво протидронових ракетних систем в Україні.

Як інформує видання «Главком» про це повідомляє Bloomberg.


Компанія Frankenburg Technologies створена лише у січні 2024 року за участю провідних діячів оборонної та технологічної промисловості Естонії.

Frankenburg Technologies консультує екскомандувач Силами оборони Естонії генерал Естонії Мартін Герем, а генеральний директор Milrem Robotics Кулдар Ваарсі приєднався в якості стратегічного інвестора.


Співзасновником компанії є Тааві Мадіберк, генеральний директор естонського виробника суперконденсаторів Skeleton Technologies, який має інвестиції в Німеччині та Франції та технологічне партнерство з Siemens.

Згідно з документами компанії, із Frankenburg Technologies пов’язаний Маргус Ліннамяе, один з найбагатших бізнесменів Естонії.

Компанія призначила генеральним директором в Україні Сергія Кошмана, який раніше працював експертом Офісу президента України та Nokia Siemens Networks.

Нагадаємо, Естонія хоче розвивати вітчизняну галузь із виробництва боєприпасів – закупівельний підрозділ Сил оборони країни ECDI (Estonian Centre for Defence Investments) 21 серпня повідомив про тендер, у рамках якого Естонія хоче обрати одного з виробників боєприпасів, що на їхній військові базі відкриє цех – охочі взяти участь у проєкті мають надати свої пропозиції по ньому до початку жовтня.


Як повідомлялося, Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги. Новий пакет містить зенітно-ракетні комплекси малої дальності типу Mistral та ракети до них.

Ще на цю тему