UA EN

Путін жене на війну ще 180 тис. росіян. Британська розвідка оцінила дії диктатора

16:40 19.09.2024

Росія, ймовірно, збільшить кількість підрозділів у своїх сухопутних військах

Російський диктатор Володимир Путін матиме труднощі з тим, щоб реалізувати свій указ і збільшити армію РФ на 180 тисяч людей. Це зумовлено тяжкими втратами в Україні та проблемами з набором особового складу.

Як інформує видання «Главком» про це йдеться у зведенні міністерства оборони Великої Британії у сомережі X (Twitter).


Британські розвідники нагадали, що 16 вересня Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил на 180 тисяч осіб до загальної чисельності 1,5 млн військовослужбовців, який набуде чинності з грудня 2024 року. Це третій указ, підписаний Путіним про збільшення чисельності російських збройних сил із початку війни проти України у лютому 2022 року.

Як зазначається, ще у грудні 2022 року тодішній міністр оборони Сергій Шойгу закликав збільшити чисельність російських військ до 1,5 мільйона людей.


За оцінками британської розвідки, Росія, ймовірно, збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб.

«Незважаючи на заявлений намір розширити свої сили, цілком імовірно, що це прагнення буде утруднено важкими втратами, що продовжуються у ході війни з Україною, і проблемами з набором особового складу», – підсумувало міноборони Британії.

Нагадаємо, що 16 вересня російський диктатор Володимир Путін своїм указом збільшив штатну чисельність російської армії до 2 млн 389 тис. осіб. Серед них – 1,5 млн військовослужбовців. До цього армія ворога налічувала 2 209 130 осіб, з яких 1 320 000 – військові.

За оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW), збільшення чисельності війська є частиною довгострокової мети РФ, яка виходить за межі війни проти України. Мета полягає в примноженні чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довгострокових широкомасштабних реформ збройних сил. 

Теми:

Ще на цю тему