UA EN

З Росією відмовився працювати найбільший покупець вугілля в Азії

15:20 20.09.2024

Компанія Taiwan Cement Corporation (TCC), один із найбільших імпортерів вугілля в Тайвані, оголосила про повне припинення співпраці з Росією. 

Починаючи з вересня, компанія більше не укладатиме нових контрактів на закупівлю російського палива, а остання партія вугілля прибуде до Тайваню у жовтні. Цей крок спричинить додаткові труднощі для російської вугільної галузі, яка вже зазнала суттєвих втрат на експортних ринках, пише ZN.ua.

Раніше Тайвань був одним із провідних імпортерів російського вугілля, закупивши понад 10 мільйонів тонн за рік. На частку Росії припадала майже п'ята частина всього вугільного імпорту Тайваню, але тепер російські компанії втрачають ще одного важливого партнера на міжнародному ринку.

Проблеми російської вугільної галузі загострюються через скорочення попиту в ключових країнах, таких як Китай та Індія, а також введення нових мит і обмежень. За підсумками першого півріччя 2024 року, фінансовий результат російської вугільної промисловості став негативним, і більше половини компаній стали збитковими.

Нагадаємо, США планують посилити обмеження на торгівлю російською нафтою, зокрема щодо тіньового флоту, який Росія використовує для експорту сировини. Заступник помічника американського президента з національної безпеки Даліп Сінгх заявив, що найближчим часом Штати запровадять жорсткіший режим контролю за такими перевезеннями та обсягами нафти, яку Росія постачає на ринок.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему