UA EN

Турецька компанія розгорне виробництво бронеавтомобілів у Великій Британії / Фото

12:20 24.09.2024

Турецька компанія Nurol Makina розгорне виробництво бронеавтомобілів у Великій Британії для постачання озброєння британській армії.

Про це повідомляє European Defence Rewiev, пише Мілітарний.

На оборонній виставці Defence Vehicle Dynamics 2024 компанія представила бронеавтомобілі власного виробництва, що були адаптовані для потреб британської армії.

Однією з представлених моделей є середня 12-тонна мінозахищена машина Dragon 4×4 (тур. Ejder Yalçın), котру обрали в межах програми переозброєння Medium Protected Mobility Vehicle (MPV).

Вона має замінити нинішній парк мінозахищених бронемашин Ridgback, Mastiff і Wolfhound, які надійшли на озброєння під час розгортання країни в Іраку та Афганістані. Також очікується, що Dragon замінить гусеничний бронетранспортер FV432 Bulldog і стане новою платформою для комплексу протиповітряної оборони Stormer.

Очікується, що новий тендер на закупівлю техніки британською армією включатиме 1600 автомобілів Dragon.

Другою представленою на виставці моделлю стала нещодавно розроблена 10-тонна бронемашина NMS-L 4×4. Автомобіль відповідає вимогам британської платформи Light Protected Mobility (LPM) і є новою розробкою компанії.

NMS-L може розмістити п’ять членів екіпажу у броньованій капсулі та має відкритий вантажний відсік. Машина забезпечує балістичний захист на рівні STANAG Level 2 та протимінний на рівні Level 3a/2b.

Розробники продемонстрували роботу незалежної підвіски автомобіля під час їзди навколо випробувального полігону Мілбрук. Вона здатна розвивати максимальну швидкість 150 км/год на асфальтованій дорозі з робочим запасом ходу 700 км при 70 км/год.

NMS-L на виставці Defence Vehicle Dynamics, Велика Британія, 18 вересня 2024. Фото: European Defence Rewiev

Незважаючи на відносну новизну, компанія вже отримала замовлення на нову платформу, яка використовує комерційні компоненти, як-от двигун Cummins, — заявив Емре Акін, керівник відділу стратегічного планування Nurol Makina.

Для постачання машин британській армії Nurol Makina створила британський підрозділ та придбала завод у Лімінгтон-Спа для локалізації виробництва на території країни.

За словами керуючого директора Девіз Зевулун, нове виробництво обладнане для випуску кількох сотень автомобілів на рік. На початковій стадії роботи на заводі працюватимуть понад 100 осіб.

Локалізація є ключовим пунктом для закупівель землі у Великій Британії. Відповідно до цього, Nurol Makina UK розробила поетапний підхід, щоб збільшити відсоток британських компонентів на рівні понад 50%.

Однак терміни укладання перших замовлень наразі залишаються невідомими, оскільки новий уряд Великої Британії призупинив ухвалення рішень щодо закупівель на час проведення Стратегічного оборонного огляду.
 

Ще на цю тему