UA EN

«Суддя» з Керчи, яка позбавляла українців права власності на землю у Криму, засуджена до 15 років з конфіскацією

19:40 26.09.2024

Дарницький районний суд Києва оголосив вирок «судді» незаконно створеного росіянами «Керченського міського суду Республіки Крим», яка виносила незаконні рішення про позбавлення громадян України права на земельні ділянки. 

За державну зраду та колабораційну діяльність її засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, пише Центр журналістських розслідувань.

Вирок «судді» було винесено 16 вересня. За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджено 33-річну громадянку України Олену Богданович. У 2022 року вона добровільно зайняла посаду «судді» в незаконно створеному російськими окупантами судовому органі – «Керченському міському суді Республіки Крим».

За матеріалами слідства, «суддя» виносила рішення про позбавлення українців права власності на земельні ділянки та мотивувала це тим, що громадяни України на території окупованого півострова – «іноземці» і «не мають права володіти власними земельними територіями». Хоча окупанти не мають на це законних підстав».

Загалом, перебуваючи на посаді «судді Керченського міського суду Республіки Крим», обвинувачена провела понад 300 судових засідань з розгляду цивільних та адміністративних справ, де рішення виносилися за російським законодавством.

Дарницький районний суд Києва визнав Олену Богданович винною у державній зраді та колабораціонізмі та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. «Суддю» також позбавлено права обіймати посади, пов`язані з державною службою і місцевим самоврядуванням на строк 10 років.
 

Ще на цю тему