UA EN

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримала «суддя», яка допомагала окупантам залякувати та відбирати майно кримчан.

14:00 27.09.2024

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримала «суддя», яка допомагала окупантам залякувати та відбирати майно кримчан.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримала окупаційна «суддя» так званого «Керченського міського суду», повідомляэ Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

За даними слідства, 33-річна громадянка України добровільно обійняла цю «посаду» у 2022 році.
Фігурантка допомагала «узаконювати» на півострові репресивну політику рф проти населення, яке незгодне з військовою агресією росії.

Відомо, що зрадниця допомагала залякувати кримчан та накладала на них незаконні стягнення за нібито «дискредитацію» армії рф. 

Крім того, вона виносила злочинні рішення, якими позбавляла українців права власності на земельні ділянки, відчужуючи це майно на користь окупантів.

У кріслі окупаційної «судді» вона провела неменше пів тисячі судових засідань від імені та в інтересах країни-агресора.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України: 

• ч. 2 ст. 111 (державна зрада)

• ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Її заочно засуджено до 15 років тюрми.

Оскільки зловмисниця перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему