UA EN

Названи найбільші імпортери української пшениці у цьому сезоні

19:00 02.10.2024

Аналітики оприлюднили список п’яти найбільших імпортерів української пшениці за перші три місяці 2024/25 маркетингового року (МР).

Темпи експорту пшениці на початку сезону перевищують показники двох попередніх років. Це значною мірою пов’язано зі стабільною роботою морського коридору, пише сайт USM з посиланням на «УкрАгроКонсалт».

Втім, серпневі та вересневі дані досі відстають від середнього рівня за останні п’ять років — через зменшення експортного потенціалу під час війни.

З початку поточного маркетингового року до п’ятірки основних імпортерів української пшениці увійшли Іспанія, Індонезія, В’єтнам, Єгипет і Таїланд.

Аналітики відзначають, що порівняно з минулим сезоном, серед топімпортерів з’явилися нові країни Південно-Східної Азії, завдяки можливості експорту через глибоководні порти Великої Одеси. 

Водночас Іспанія залишається лідером серед імпортерів української пшениці. Хоч у 2024/25 МР і очікується зменшення її попиту, країна й надалі продовжить відігравати ключову роль для українського експорту агропродукції.
 

Ще на цю тему