UA EN

22 мільйони євро на розмінування: Литва і Швеція об’єднують зусилля задля України

20:20 02.10.2024

Литва і Швеція домовилися про спільні закупівлі на суму 22 мільйони євро для посилення можливостей України в сфері розмінування.

Про це повідомило Міністерство оборони України, пише Флот-2017.

Згідно з інформацією оборонного відомства, Коаліція спроможностей з розмінування визначила потребу у придбанні пікапів і вантажних автомобілів для Збройних Сил України та Державної спецтрансслужби.

Литва надасть 15 мільйонів євро, а Швеція – 7 мільйонів євро для реалізації цього проекту. Це рішення було ухвалене під час зустрічі учасників Коаліції в Рейк’явіку, столиці Ісландії, де також обговорювали плани розвитку підрозділів розмінування до 2034 року. Українська делегація висловила вдячність партнерам за їхню підтримку у сфері бойового та гуманітарного розмінування.

Нагадаємо, що 12 вересня Литва вже відправила в Україну чергову партію військової допомоги, до якої входили бронетранспортери М113 для розмінування. Наступна партія військової допомоги була передана 28 вересня.

Крім того, уряд Швеції раніше запропонував суттєво збільшити оборонний бюджет у період з 2025 по 2030 роки, щоб досягти цільового показника НАТО в 2% ВВП витрат на оборону.
 

Теми:

Ще на цю тему