UA EN

Другий за величиною банк Сінгапура припиняє трансакції за участю РФ

09:40 10.10.2024

Другий за величиною кредитор Сінгапуру – Oversea-Chinese Banking Corp. – припинить обробляти будь-які транзакції за участю Росії.

Про це пише Bloomberg, повідомив Бізнес Цензор.

Як зазначається, фінансова корпорація повідомила в тому числі клієнтам приватних банків, що обмеження почнуть діяти з 1 листопада.

OCBC вказав на операційні труднощі в управлінні дотриманням нормативних вимог.

Згортаючи всі транзакції, пов’язані з Росією, крок OCBC показує, що банки стають більш обережними, оскільки повномасштабна війна Росії проти України тягнеться вже третій рік, що спричиняє додаткові санкції та перевірку.

Хоча в березні 2022 року уряд Сінгапуру запровадив односторонні цільові санкції проти Москви, спрямовані проти деяких російських банків, криптотрейдингу та експорту певних товарів, багато інших банківських операцій та діяльності з управління капіталом для сторін, які не потрапили під санкції, продовжуються.

За словами особи, транзакції, які OCBC і його підрозділ Bank of Singapore припинять обробляти, включають особисті грошові перекази за участю контрагентів у Росії. Вони охоплюють транспортування товарів, а також постачання або продаж товарів чи послуг за участю РФ.

Очікується, що ці обмеження не вплинуть на OCBC, оскільки протягом останніх двох років банк припинив відкривати нові рахунки для клієнтів, пов'язаних із Росією.

Банк Oversea-Chinese Banking Corporation, Limited – сінгапурська багатонаціональна корпорація банківських та фінансових послуг зі штаб-квартирою в OCBC Center, Сінгапур. 

OCBC Bank має активи понад 521,3 млрд сінгапурських доларів, що робить його другим за величиною банком у Південно-Східній Азії за активами. Він також є одним із найкращих банків у світі з рейтингом Aa1 від Moody's та рейтингом AA- від Standard & Poor's. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему