UA EN

Нідерланди зарезервували ще 6 мільярдів євро на військову допомогу Україні

17:00 12.10.2024

Нідерланди витратять на військовому допомогу Україні ще 6 мільярдів євро з зарезервованих коштів.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс розповів, що початково було зарезервовано загалом €10,4 млрд для надання військової допомоги. З них майже 4 мільярди євро вже було доставлено у вигляді різної допомоги, залишається ще понад 6 мільярдів євро, пише Мілітарний.

«Я бачу, що гуляють повідомлення про те, що допомога Україні буде скорочена на 1 мільярд євро. Це не так. На жоден євро менше не піде в Україну», – розповів Рубен Брекельманс.

Він зазначив, що прагне, щоб усе було доставлено якнайшвидше, «саме тому деякі контракти укладаються, наприклад, у 2024 році, а не у 2025».

«Україна веде напружену боротьбу та не може чекати. Як Нідерланди, ми продовжуємо підтримувати Україну. Ми одна з країн, які надають відносно високий рівень підтримки», – підкреслив Брекельманс.

За його словами, українці борються не лише за свою свободу та безпеку, а й за свободу Європи.

За даними міноборони Нідерландів, на сьогодні загальний обсяг наданої Україні військової допомоги сягнув €3,76 млрд.

У цю суму входить постачання винищувачів F-16 та спорядження для них, танків, артилерійських установок та броньованих автомобілів.

«Для Нідерландів важливо, щоб Україна не програла війну. Тому уряд вважає дуже важливим продовжувати підтримувати посилення українських Збройних Сил», – розповіли у міноборони Нідерландів
Загалом Нідерланди відправляють техніку, проводять навчання українських солдатів та здійснюють технічне обслуговування різної зброї.

Нідерланди також направляють групи судово-медичних експертів для збирання доказів воєнних злочинів Росії.
 

Ще на цю тему