UA EN

Подарований Румунією ЗРК Patriot уже прибув в Україну – глава МЗС Одобеску

18:00 14.10.2024

Глава Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску зазначила, що подарований її країною зенітно-ракетний комплекс Patriot вже в Україні.

Глава МЗС Румунії також заявила, що нашій країні потрібна подальша підтримка партнерів для забезпечення енергетичної безпеки взимку, пише ZN.ua.

"Я підтвердила прихильність Румунії безпеці України... Потрібна подальша підтримка для забезпечення української енергетичної безпеки цієї зими. Румунія виконує свою частину роботи", - зазначила Одобеску в соцмережі Х.

Міністерка закордонних справ привітала новий режим санкцій Європейського Союзу щодо дестабілізаційних дій РФ за кордоном.

Влада Румунії ще в червні 2024 року заявляла про намір передати Україні одну з двох діючих систем Patriot за умови, що союзники замінять її подібною системою протиповітряної оборони. Наприкінці липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що нові системи ППО надійдуть у нашу країну у серпні, вересні та жовтні. За його словами, для того, щоб повністю закрити Україну, потрібно 25 ЗРК Patriot по шість-вісім батарей в кожній.
 

Ще на цю тему