UA EN

За матеріалами СБУ судитимуть  генпродюсера ТРК «Крим», який зомбує українців в окупації

15:20 17.10.2024

Служба безпеки завершила розслідування щодо пропагандиста та генпродюсера кремлівської ТРК «Крим», повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі.
Зловмисник також обіймає посаду «радника з інформаційної політики» гауляйтера Аксенова та входить до кола найвпливовіших осіб, що реалізують інформполітику кремля.

За даними слідства, навесні 2022 року він організував трансляцію окупаційної телерадіокомпанії майже на всій тимчасово захопленій частині нашої держави. 

До складу ТРК входять 16 проросійських телестудій, радіостанцій та онлайн ресурсів, які зомбують жителів тимчасово окупованих регіонів України.

Через ці «медіа» окупанти поширюють фейки та пропаганду, а також виправдовують свої воєнні злочини.
Крім того, у власних акаунтах у соцмережах ворожий поплічник активно закликає до агресивної війни й захоплення всієї території нашої держави.

На підставі зібраних доказів фігурант обвинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

- ст. 436 (пропаганда війни);

- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему