UA EN

Baykar отримав контракт НАТО на обслуговування польських Bayraktar TB2

17:00 18.10.2024

Агенція НАТО з підтримки та постачання (NSPA) підписала контракт із турецьким виробником безпілотників Baykar на підтримку парку польських Bayraktar TB2.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Агенції, пише Мілітарний.

Офіційна церемонія підписання контракту відбулась у Стамбулі й стала одним із ключових етапів у зміцненні оборонної співпраці між НАТО і Польщею.

Цей контракт, укладений у координації з Інспекцією забезпечення Збройних сил Польщі (AFSI), забезпечить технічне обслуговування польських БПЛА Bayraktar TB2.

Угода охоплює трирічний період з можливістю продовження ще на два роки.

Крім того, угода була розроблена з урахуванням можливості приєднання до неї інших країн-користувачів Bayraktar TB2 в разі потреби.

Польща у 2021 році підписала з турецькою компанією Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.S. контракт на закупівлю чотирьох безпілотних авіаційних комплексів.

До складу кожного комплексу входять 6 безпілотників Bayraktar TB2 (всього буде 24 БПЛА), супутнє обладнання, включаючи мобільні станції керування, РЛС, тренажери, комплект запчастин, а також надання послуг обслуговування та навчання особового складу.

Вартість одного комплекту Bayraktar TB2 складає близько 67 млн доларів.

Контракт передбачає надання 24-місячної гарантії, а також передачу технологій, що дозволяють виконувати силами військовим Польщі обслуговування та ремонт обладнання, в т.ч. двигунів, планера, наземних станцій керування та камер.

У рамках укладеної угоди також купуються боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L та MAM-C.

У версії для армії Польщі безпілотники оснащуються РЛС із фазованими антенними решітками Osprey 30 італійської групи Leonardo. На кожен комплекс закуплено по дві РЛС.
 

Ще на цю тему