UA EN

СБУ повідомила про підозру ще двом зрадникам, які сприяли окупації Криму.

13:00 21.10.2024

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох зловмисників, які займалися силовим насадженням окупаційної влади на анексованому півострові ,повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

Мова йде про колишніх працівників ГУ МВС України в АР Крим, які обіймали посади начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Білогірського районного відділу та заступника начальника - начальника міліції громадської безпеки Алуштинського міського відділу.

За даними слідства, вони підтримали окупацію українського півострова та добровільно перейшли до лав окупаційного «мвс рф» навесні 2014 року.

Зловмисники допомагали ворогу вести підривну діяльність проти України, а також займалися силовим насадженням окупаційної влади.

Наразі обидва фігуранти продовжують коїти злочини проти нашої держави та очолюють окупаційні «відділ МВС росії по Нижньогірському району» та «відділ МВС росії по місту Алушті».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозри за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки зловмисники перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему