UA EN

Санду закликала виборців інших кандидатів підтримати її в другому турі

21:00 21.10.2024

Президентка Молдови Мая Санду у понеділок, 21 жовтня, після публікації майже остаточних результатів президентських виборів звернулась до виборців інших кандидатів із закликом підтримати її в другому турі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV8.

На пресконференції Санду подякувала своєму електорату, завдяки якому "виграла перший бій у важкій боротьбі".

Вона знову заявила про фальсифікацію понад 300 тисяч голосів і підкуп близько 150 тисяч виборців, заявивши, що "вороги народу хочуть розділеної, заляканої Молдови".

"Ми зрозуміли ваше послання, ми знаємо, що ми повинні робити більше для боротьби з корупцією. Зараз єдиний спосіб захистити демократію – це голосування. Звертаюсь до вас: тільки голосуванням ми можемо запобігти катастрофі", – наголосила молдовська президентка.

Санду викликала на дебати свого проросійського суперника по другому туру
Санду окремо звернулась до виборців інших кандидатів, які брали участь у виборах, причому уникла згадки всіх, хто пов’язаний із Росією. Окремо вона згадала Ренато Усатого, який посів третє місце з майже 14%.

"Я звертаюся до тих, хто проголосував за Ренато Усатого. Я знаю, що у нас є розбіжності в поглядах, але ви, як і я, не хочете повернення бандитів до влади. Очевидно, що сила в правді. Правда в тому, що ми з вами також хочемо бути вільними в нашій країні, говорити, пересуватися, щоб об нас не витирали ноги", – сказала вона.

Президентські вибори в Молдові відбулись 20 жовтня, разом із ними також проводився референдум про вступ країни до Європейського Союзу.

Після обробки 99,64% протоколів Санду отримала 42,37% голосів, а висуванець проросійської Партії соціалістів Молдови Александр Стояногло – 26,02%. Це означає, що відбудеться другий тур президентських виборів.

У ЄС, коментуючи вибори в Молдові, заявили, що вони відбувались в умовах безпрецедентного втручання Росії.

Ще на цю тему