UA EN

Дії РФ у Криму нагадують радянську окупацію балтійських країн - прем’єрка Латвії

16:40 24.10.2024

Україна може перемогти у розв’язаній Росією загарбницькій війні, якщо міжнародні партнери нададуть їй вирішальну політичну та військову підтримку.

Про це заявила прем’єр-міністр Латвії Евіка Силіня у виступі на відкритті Третього парламентського саміту Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

«Наша основна мета – досягти справедливості і миру в Україні. Для того, щоб це відбулося, нам потрібно зупинити Росію і змусити її залишити територію України. Ми, латвійці, вважаємо, що Україна може перемогти, якщо міжнародні партнери нададуть їй вирішальну політичну та військову підтримку», - сказала Силіня.

Вона нагадала, що Латвія робить свій внесок у досягнення перемоги України, надаючи військову підтримку в обсязі 0,25 відсотка ВВП.

«Латвійці пам’ятають, що означає жити під злом московської окупації. Те, що Росія робить у Криму та інших частинах України з 2014 року, нагадує про 50 років радянської окупації Латвії… Українська боротьба надихає весь світ. Ось чому ми бачимо віддзеркалення себе в Україні і в українцях. В Україні ми бачимо наші надії, сподівання і любов до свободи», - зазначила глава латвійського уряду.

Силіня також запевнила, що Латвія як країна член ЄС і НАТО продовжить підтримувати Україну на незворотному шляху до членства у цих організаціях.

Нагадаємо, у Ризі сьогодні відкрився Третій парламентський саміт Кримської платформи, в якому беруть участь делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.
 

Ще на цю тему