UA EN

Премʼєр Грузії: Уряд сформують, попри незгоду опозиції з результатами виборів

08:00 28.10.2024

Грузинська влада затвердить уряд на засіданні парламенту, попри незгоду опозиції визнавати результати виборів, заявив прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе. 

За його словами, опоненти чинної влади не можуть "змиритися з черговою поразкою", передає ZN.ua з посиланням на "Ехо Кавказу".

"Будь-яка спроба оскаржити конституційний пристрій неприйнятна. Слід ще раз наголосити, що й у цьому випадку низка НУО разом із політичними, радикальними партіями виступила проти конституційного ладу цієї країни втретє за чотири роки", — заявив премʼєр.

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії проходили парламентські вибори. За даними ЦВК, перемогла "Грузинська мрія", яка отримала підтримку 54,08% виборців та перебуває при владі вже 12 років. Водночас проєвропейські опозиційні партії отримали 37,58% голосів. Опозиція вже оголосила, що не визнає результатів виборів у країні та анонсувала акції протесту. Про невизнання підсумків виборів заявили й авторитетні неурядові організації, які спостерігали за виборами.

Раніше видання повідомляло, що отримавши більшість місць у новому парламенті, "Грузинська мрія" зможе обрати нового президента. Вибори відбудуться упродовж 45 днів після проведення першого засідання нового парламенту. Главу держави вперше оберуть не громадяни, а 300 членів виборчої колегії.
 

Ще на цю тему