UA EN

Швеція виділила Україні пакет гуманітарної допомоги на понад 10 млн доларів

11:00 28.10.2024

Уряд Швеції ухвалив рішення щодо надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги на 110 мільйонів шведських крон (понад 10,3 мільйона доларів). 

Про це повідомило міністерство закордонних справ Швеції в суботу, 26 жовтня, пише НВ.

Зазначається, що допомога буде спрямована на задоволення зростаючих потреб України напередодні зими. Зокрема кошти підуть на розмінування, забезпечення доступу до тепла й електроенергії, а також на воду, їжу, засоби гігієни, медикаменти та підтримку внутрішніх переселенців.

У МЗС зазначили, що пакет допомоги розділили між чотирма організаціями: Українському Червоному Хресту шведський уряд надав 50 млн шведських крон (4,7 млн доларів), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) отримало 20 млн шведських крон (1,8 млн доларів), Програма розвитку ООН (ПРООН) — 30 млн шведських крон (2,8 млн доларів), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) — 10 млн шведських крон (941 тис. доларів). Гуманітарна діяльність UNFPA в Україні сприяє задоволенню потреб жінок у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я, а також запобіганню сексуальному та гендерно зумовленому насильству й наданню підтримки постраждалим від насильства.

У вересні уряд Швеції оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 4,6 млрд шведських крон (близько 400 млн євро).

У пресслужбі уряду Швеції зазначили, що пакет військової допомоги спрямований «на задоволення найпріоритетніших військових потреб України» і створення можливостей для майбутніх дій. Він охопив пожертвування обладнання, прямі закупівлі, комплекти спорядження та фінансову допомогу.
 

Ще на цю тему