UA EN

Росія отримує бронетехніку від виробника з ОАЕ – ЗМІ

13:40 28.10.2024

Streit Group має досвід постачання модифікованих броньованих машин для таких приватних військових підрядників, як Wagner Group

Імовірно, для збройних сил РФ була закуплена партія різноманітної бронетехніки невідомого походження на базі Toyota Land Cruiser

Російська армія отримала нову партію бронетехніки від Streit Group – виробника з з ОАЕ.

Як інформує видааня «Главком» про це повідомляє військово-технічний портал Defence Blog із покликаннями на нещодавні відеоматеріали, поширені в соцмережах.


«Імовірно, для збройних сил РФ була закуплена партія різноманітної бронетехніки невідомого походження на базі Toyota Land Cruiser. Ці броньовики можуть бути з ОАЕ чи Південної Африки», – зазначив один із відомих російських мілблогерів «Военный осведомитель».

На відео можна побачити понад 20 автомобілів на базі модифікованих платформ Toyota Land Cruiser і Ford F-550. Ідеться про моделі Spartan SUT, Cobra і Cougar від виробника Streit Group з ОАЕ.

Наразі незрозуміло, чи була бронетехніка придбана безпосередньо у Streit Group або закуплена через третю країну. Однак ця компанія раніше продавала свої машини в різні країни і рекламувала їх на міжнародних оборонних виставках.

Зазначається, що Streit Group має досвід постачання модифікованих броньованих машин для таких приватних військових підрядників, як Wagner Group. У минулому компанія співпрацювала з російською військово-промисловою компанією (ВПК), розробляючи броньовані машини «Кондор»/ВПК-Урал для «вагнерівців» у зонах конфлікту.

«Хоча подробиць про останню поставку мало, ця ситуація підкреслює нинішні складнощі на ринку зброї на тлі санкцій і глобальної політики контролю над зброєю», – підсумовує Defence Blog.

Ще на цю тему