У Вірменії завершили капремонт пункту пропуску на кордоні з Туреччиною

19:00 12.01.2024

Влада Вірменії заявила, що повністю відремонтувала пункт пропуску "Маргара" на кордоні з Туреччиною – він повинен стати першим КПП між країнами, який запрацює після понад 30 років закриття кордону.

Про це повідомив заступник голови Комітету держдоходів Карен Тамазян, пише Європейська правда з посиланням на News.am.

"Уся інфраструктура в частині митно-технічних засобів, паспортного контролю, прикордонників готова до належного пасажирського обслуговування", – зазначив Тамазян.

Туреччина в односторонньому порядку закрила 1993 року повітряний та сухопутний кордони з Вірменією, коли Вірменія та Азербайджан вступили у протистояння після розпаду Радянського Союзу.

Єреван та Анкара оголосили в грудні 2021 року, що готові зробити кроки для врегулювання відносин, для чого країни призначили спецпосланців.

У липні 2022 року у Відні сторони досягли домовленості про забезпечення можливості перетину сухопутного вірмено-турецького кордону громадянами третіх країн, а також вирішили розпочати необхідні процеси на цьому шляху.

Нещодавно Туреччина висловила сподівання, що мирні переговори між Вірменією та Азербайджаном дадуть змогу Анкарі нормалізувати відносини з Єреваном.
 

Теми:

Ще на цю тему