Байден підписав закон, що забороняє імпорт з Росії збагаченого урану

10:00 14.05.2024

Президент США Джо Байден підписав двопартійний закон, який забороняє імпорт з Росії збагаченого урану для атомних електростанцій, - це має ще більше обмежити фінансування кремлівського режиму.

Про це йдеться в заяві радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, передає Укрінформ.

«Сьогодні президент Байден підписав закон, що передбачає низку історичних кроків, які зміцнять енергетичну та економічну безпеку нашої країни шляхом зменшення – та остаточного усунення – нашої залежності від Росії у цивільній ядерній енергетиці»,- зазначив Салліван.


За його словами, новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі.

«Це допоможе зберегти наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І з урахуванням безпрецедентних $2,72 мільярда федерального фінансування, які Конгрес недавно виділив на запит президента, це запустить нові потужності для збагачення (урану - ред.) у Сполучених Штатах. А також надішле чіткий меседж промисловості про те, що ми прагнемо довгострокового зростання нашого ядерного сектору», - наголосив представник адміністрації США.

Як повідомлялося, новий закон забороняє імпорт урану з РФ через 90 днів після підписання. Він забезпечить пільги до 2028 року для комунальних підприємств, які будуть змушені зупинити ядерні реактори після припинення постачань з Росії. Документ також передбачає виділення $2,7 мільярда для розвитку галузі переробки урану у США.

Теми:

Ще на цю тему