Rheinmetall поставить «шестизначну кількість снарядів» до Skynex у неназвану країну

11:20 29.05.2024

Німецька компанія Rheinmetall уклала ще один контракт на постачання 35-мм програмованих боєприпасів AHEAD для системи протиповітряної оборони Skynex у неназвану європейську країну. 

Точна вартість угоди не розголошується, але вказано, що вона сягає сотні мільйонів євро. Виробник додав, що поставить "шестизначну кількість снарядів", пише ZN.ua.

"Skynex базується на гарматній системі ППО і тому особливо підходить для захисту на близьких дистанціях, де керовані ракети не можуть бути ефективними. Крім того, використання програмованих боєприпасів значно дешевше, ніж аналогічні системи на основі керованих ракет", ‒ йдеться у повідомленні

Компанія зауважує, що після пострілу на 35-мм снаряди неможливо вплинути навіть із допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

На озброєнні Skynex має автоматичну гармату Oerlikon Mk3 із ефективною дальністю стрільби на 4 кілометри, вона може робити 1000 пострілів за хвилину.

Нагадаємо, у новому пакеті військової допомоги Німеччина передала Україні зенітно-артилерійський комплекс Skynex із боєкомплектом, а також ракети для комплексів ППО та боєприпаси для зенітних установок Gepard.
 

Ще на цю тему