У Росії оголосили небажаним німецький медіа-проєкт Dekoder

11:30 01.06.2024

Генеральна прокуратура Росії внесла до переліку небажаних організацій німецький проект Dekoder, що управляє сайтом dekoder.org, де публікуються новини та статті про європейську політику та науку німецькою мовою та в перекладі російською.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Творці проєкту Dekoder вказують, що їхнє завдання – показувати весь спектр думок, якими оточена та чи інша проблема, що хвилює європейське суспільство. На сайті публікуються як переклади матеріалів різних європейських ЗМІ, так і статті, написані спеціально для цього видання.


У рішенні російської генпрокуратури заявлено, що на сайті Dekoder "розміщуються виключно бездоказові статті обвинувального характеру щодо політики влади Росії". Крім того, прокуратура країни-агресора звинувачує Dekoder в "систематичному розміщенні свідомо недостовірних відомостей, які дискредитують Збройні Сили РФ".

Читайте також: Роспроп поширює фейк про оплату електроенергії за її відсутності
Як повідомлялося, список так званих небажаних організацій існує у Росії з 2015 року. На даний момент до нього внесено понад 160 структур, які, на думку Генпрокуратури та Мін'юсту, "загрожують основам конституційного ладу, безпеки або обороноздатності" Росії.

Теми:

Ще на цю тему