У РФ показали ще один пінопластовий дрон "ИРТ-Скаут"

08:40 03.06.2024

Поки невідомо, чи перебуває цей безпілотник на озброєнні російського окупаційного війська

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Російська компанія "ИРТ" ("Интегральні роботизовані технології") на так званому "міжнародному" салоні "Комплексная безопасность" представила розвідувальний дрон "ИРТ-Скаут". Безпілотник можна запускати з руки, а його особливістю є створений з пінопласта корпус.

"Розробники відмітили, що пінопластовий корпус знижує вартість виробу та спрощує процес ремонту дрона в польових умовах", — відзначають російські пропагандистські ЗМІ.


Дрон має електродвигун, завдяки якому може розвивати швидкість до 90 км/год. Дальність дії його становить 50 км, витривалість — 1 година, маса корисного навантаження досить незначна — 200 грамів. Інших подробиць про цю розробку не повідомляється.

Загалом РФ вже використовує на полі бою "пінопластові" дрони, зокрема раніше цього року було помічено дрон-камікадзе з фюзеляжем з двох алюмінієвих труб, а також з крила з пінопласту розмахом близько 2 м.

Раніше Defense Express розповідав, що рашисти показали нову "матку дронів", призначену для FPV та з можливістю вертикального злету та посадки безпілотника. Скільки саме дронів може переносити така "матка" поки що невідомо.

Ще на цю тему