В Румунії відкрили новий зерновий перевантажувальний термінал

14:00 04.06.2024

Румунська приватна залізнична вантажна компанія Grampet Group, що є власником Grup Feroviar Român, відкрила нещодавно побудований зерновий перевантажувальний термінал поблизу кордону з Україною. 

У п’ятницю, 31 травня, відбулась урочиста церемонія відкриття термінала. Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Об’єкт розташований у місті Дорнешти. 

Передбачається, що завдяки новації покращиться сполучення із портом Констанца. Аби полегшити перевалку, термінал використовує обладнання, подібне до річкових і морських портів Румунії.

Конструкція термінала забезпечує безперервну роботу 24 години на добу. Його максимальна місткість становить 3 млн тонн вантажів. Навантажувально-розвантажувальні станції можуть одночасно обробляти вісім вагонів, що забезпечує швидкість переробки 500 тонн на годину.

У Grampet Group наголосили, що термінал має важливе значення для України. "Румунія відігравала і відіграє значну роль у функціонуванні "шляхів солідарності" з країнами Європейського Союзу для сприяння перевезення зерна з України, що є важливим для забезпечення продовольчої безпеки у слаборозвинутих регіонах Африки та Азії, а також комерційних потоків на глобальному рівні", - сказав керівник Grampet Group Груя Стойка.

Він уточнив, що це п’ятий термінал, яким Grampet Group керує через головну компанію Grup Feroviar Român. "Інвестиція знаменує собою новий етап у зусиллях групи оптимізувати залізничну інфраструктуру в регіоні та підтримати відбудову України", - додав Стойка.
 

Ще на цю тему