За матеріалами СБУ підозру отримав окупаційний замміністра, який стягував з кримчан незаконні податки.

17:40 05.06.2024

СБУ повідомила про підозру так званому «заступнику міністра з економічного розвитку» в Криму.

До тимчасової окупації кримського півострова він очолював різні посади в державній податковій службі України повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на Фейсбуці
Однак, після захоплення півострова перейшов на бік ворога та почав працювати в окупаційному «управлінні федеральної податкової служби».

За даними слідства, у 2017 році він увійшов до складу «робочої групи», яка мала легітимізувати незаконну «схему» стягнення «земельного податку для фізичних осіб».

Зрадник вимагав у кримських землевласників перереєструвати майно за російським законодавством та сплачувати до бюджету рф незаконні «збори».

У разі відмови — погрожував штрафами та конфіскацією майна.

Крім того, фігурант причетний до багатьох інших оборудок, які допомогли окупантам поповнити казну рф за рахунок грошових стягнень з майна та доходів мешканців анексованого півострова.

За ці «досягнення», у 2024 Аксьонов «підвищив» його до посади так званого «заступника міністра з економічного розвитку».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти українців.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим, оперативний супровід — ГУ СБУ у м. Києві та Київській

області, процесуальне керівництво — Прокуратура в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему