Фінляндія закликала ЄС придбати судно для ліквідації розливів нафти в Балтійському морі

16:00 06.06.2024

Фінляндія закликала Європейський Союз придбати судно для ліквідації розливів нафти в північній частині Балтійського моря. 

Фінляндія підкреслює, що транспортування російської нафти становить зростаючу загрозу в регіоні. Про це пише ЦТС з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що ризик розливу нафти в цьому регіоні збільшився після того, як міжнародні санкції змусили росію транспортувати нафту старими суднами зі слабшим страховим покриттям. Крім того, російські судна так званого тіньового флоту можуть бути "погано обладнані і не пристосовані до крижаних умов".

Європейське агентство з морської безпеки (EMSA) наразі має 14 суден для ліквідації нафтових розливів, які дислокуються в портах від Констанци на чорноморському узбережжі Румунії до Мальме на півдні Швеції. Фінське міністерство заявило, що агентство ЄС має придбати 15 судно для покриття північних районів Балтійського моря, особливо Фінської затоки.

Нове судно має бути придатним до навігації в льодах і пристосованим до умов північної частини Балтійського моря, оскільки збір нафти в зимових умовах є більш складним і дорогим процесом, ніж ліквідація розливів у відкритому морі.
 

Ще на цю тему