Уряд залучить €30 мільйонів від Німеччини на реконструкцію електропідстанції на Львівщині

20:20 07.06.2024

Кабінет міністрів ухвалив рішення про залучення 30 млн євро від державного банку Німеччини (KfW) для реконструкції однієї з електропідстанцій у Львівській області.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми ухвалюємо рішення для залучення ще 30 млн євро від державного банку Німеччини (KfW). Ці кошти підуть на реконструкцію однієї з підстанцій у Львівській області. Це підвищить стійкість нашої енергосистеми та покращить її інтеграцію з європейською», - сказав він.


Шмигаль також підкреслив, що ремонт об'єктів енергетики триває «24/7». За його словами, у Фонді підтримки енергетики на закупівлю необхідного обладнання акумулювали вже 500 млн євро. Він також нагадав, що цього тижня уряд підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку меморандум про підтримку енергосектору України на 300 млн євро.

«Росія продовжує атаки проти нашого енергосектору. Енергосистема цілісна, однак залишається значний дефіцит. Тобто ми можемо виробити менше електроенергії, ніж споживаємо. Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін - відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання», - сказав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації. Водночас уряд має стратегію, що допоможе зміцнити українську енергетику перед російськими атаками.

Ще на цю тему