У Криму окупанти відновили незаконні розкопки / Фото

21:00 08.06.2024

У тимчасово окупованому Криму росіяни відновили незаконні розкопки. 

Цього року такі заходи заплановані в некрополі Киз-Аул - невідомого стародавнього міста на південному узбережжі Керченського півострова. Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

"Від початку окупації півострова росіяни щоліта проводять незаконні розкопки в Криму. Це літо, згідно з заявами окупаційних експертів, не стане винятком. Цього року такі заходи заплановані на Киз-Аул", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щороку у Східному Криму працює понад десять лише планових наукових експедицій, які досліджують археологічні пам’ятки. На роботи з усього півострова виїжджають експедиції окупаційного "Інституту археології Криму РАН".

Археологічні розкопки, що проводяться російськими вченими на окупованих територіях, є незаконними, оскільки жодних дозвільних документів на проведення розвідок та розкопок від компетентних органів України не отримується.

Упродовж 8 років окупації, "адміністрація" РФ сприяє проведенню незаконних археологічних розкопок й розвідок на території півострова, що спричиняє руйнування об’єктів культурної спадщини України.

Фото: КРЦ
 

Ще на цю тему