Україна може обмежити морські поставки пального з Грузії та Румунії

16:40 11.06.2024

Енергетична митниця Держмитслужби може обмежити імпортні поставки пального морем з портів Румунії та Грузії.

Так, поставки нафтопродуктів баржами з портів Румунії можуть опинитись під посиленим контролем митниці, як інформує видання «USM» про це повідомляє enkorr з посиланням на джерела.

За даними голови логістичного підрозділу одного з великих імпортерів нафтопродуктів, під посилений контроль із перевіркою пального потраплять партії, що надходять морем з грузинських та румунських портів. Водночас імпорт пального з Румунії вантажівками та залізницею під нові санкції не підпаде.

Торік на митниці впровадили вимоги посиленого контролю щодо нафтопродуктів Туреччини, яка є найбільшим у світі імпортером дизпального з росії. Аналогічні заходи пізніше залучили щодо імпорту з Молдови та Болгарії. Порти цих країн приймали танкери з пальним російського, турецького, а також невизначеного походження. Це призвело до фактично припинення імпорту з цих країн.

Джерело у Держмитслужбі повідомило enkorr, що з 10 червня під лабораторні дослідження потрапляють поставки, які надходять в Україну морем з портів Констанци та Батумі. За даними СБУ, цими каналами до України може потрапляти російське дизпальне.

Ще на цю тему