Хусити морським дроном атакували грецький балкер, який прямував з Росії: судно затонуло

13:00 14.06.2024

Єменські хусити двічі атакували цивільне судно в Червоному морі. 

В результаті атаки морським дроном та ракетами хуситів, грецьке вантажне судно занурилося в воду та потребувало порятунку поблизу єменського порту Ходейда у Червоному морі.

Про це повідомляє Reuters, пише usm.media.

Морська торгова операція Сполученого Королівства (UKMTO) повідомила 12 червня, що балкер Tutor під час рейсу в Червоному морі двічі зазнав нападу. Інцидент стався в 66 морських милях на південний захід від Ель-Худейди, Ємен.

В UKMTO заявили, що невелике судно білого кольору довжиною 5-7 метрів вдарило балкер у корму. Капітан повідомив, що судно набирає воду і не контролюється екіпажем. Пізніше капітан знову повідомив, що судно вдруге обстріляли з невідомого бортового снаряда.

MV Tutor — балкер дедвейтом 82357 тонн, зареєстрований під прапором Ліберії. Судно належить і управляється Evalend Shipping CO SA, Греція. 

За даними LSEG, Tutor завантажився в порту Усть-Луга, Росія, 18 травня, і вивантажився в Порт-Саїд, Єгипет, 9 червня. За цими даними, його наступним запланованим пунктом призначення була Акаба, Йорданія.

Центральне командування США у своєму прес-релізі від 12 червня також підтвердило атаку на Tutor. Військові заявили, що балкер був атакований безпілотним надводним судном (USV), який пошкодив машинне відділення і затопив судно.
 

Ще на цю тему