У Маріуполі окупанти РФ зносять школу, яку обіцяли відновити – міськрада

21:00 17.06.2024

У Маріуполі російські окупанти обіцяли відновити школу №40, але тепер її зносять.

Як інформує видання «Радіо Свобода» про це йдеться у повідомленні пресслужби міськради.

«У місті почався демонтаж школи №40 у Лівобережному районі. У 2023 році окупанти обіцяли її відремонтувати. Навіть вивісили назву підрядної організації та строк закінчення робіт – 2024. Але потім передумали і тепер будівлю зносять», – кажуть у міськраді.

За даними відомства школу було відкрито ще у 1936 році.

«Навчальний заклад пережив Другу світову війну. До повномасштабного вторгнення тут навчалося близько 550 дітей та працювало понад 50 співробітників. У 2022 році мав розпочатися капітальний ремонт школи. Європейський банк реконструкції та розвитку виділив на роботи 1 млн євро. Заклад мав стати профільним ліцеєм», – кажуть у пресслужбі.

Однак, «російські військові зруйнували усі плани», повідомили у міськраді Маріуполя.

«Наприкінці березня 2022 року школу було обстріляно. А тепер її рівняють з землею», – зазначили у міськраді.

Також у відомстві кажуть, що «під час блокади Маріуполя за попередніми даними, росіянами пошкоджено 90% усіх шкіл міста – 54 навчальні заклади».

«З них, 19 мають критичні ушкодження, а 9 шкіл зруйновано повністю. Багато з цих приміщень використовувалися в якості укриттів. В них переховувалися від російських обстрілів маріупольські родини», – підсумувала міська влада Маріуполя.

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел через окупацію Маріуполя російськими військовими.

Російські війська після тривалих боїв і обстрілів окупували Маріуполь навесні 2022-го, Сєвєродонецьк і Лисичанськ – влітку того ж року.

Ще на цю тему