Компанія Rheinmetall передасть Україні танк ППО Frankenstein, який може збивати ракети та дрони - The Telegraph

08:40 18.06.2024

Німецький оборонний концерн Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein. Він призначений для знищення безпілотників, а також ракет.

Про це йдеться у матеріалі The Telegraph, повідомляє Цензор.НЕТ.

Основою для нового танку буде Leopard 1 часів Холодної війни. На його корпус встановлять найсучаснішу зенітну систему Skyranger. Зазначається, що така нова машина допоможе посилити обороноздатість України.

"Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм", - заявив керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall сказав Бйорн Бернхард.

Повідомляється, що ЗСУ вже отримали близько сотні танків Leopard 1 у звичайній комплектації. Однак влада України неодноразово закликала до більшої підтримки у посиленні української ППО, щоб протистояти постійним атакам російських безпілотників, які б'ють, зокрема, і по енергооб'єктах.

У матеріалі The Telegraph зазначається, що компанія Rheinmetall лише нещодавно розробила систему Skyranger. Вона може похвалитися складними датчиками із 360-градусним оглядом поля бою.

Система призначена для захисту військ і стратегічних об’єктів від повітряних загроз таких як безпілотники, вертольоти та крилаті ракети.

До боєкомплекту гармати входить велика номенклатура боєприпасів, зокрема, снаряди з радіопідривачем. Боєкомплект складається з 252 пострілів. Для виявлення малорозмірних повітряних цілей Skyranger 35 використовує багатоцільовий радар AMMR, який працює в S-діапазоні.

Заявлена розробником дальність ураження повітряних цілей артилерійським комплексом складає 4000 метрів.
 

Ще на цю тему