Реакція на російську агресію: НАТО обговорюють приведення ядерної зброї в стан бойової готовності

11:00 18.06.2024

Після рішення Сполучених Штатів та європейських союзників дозволити Україні бити їхньою зброєю по території РФ Путін вибухнув потоком нових погроз, заявивши, що може надати зброю певним країнам для завдання ударів по західних цілях, і знову став розмахувати ядерною палицею. 

Зокрема заявив, що Вашингтон та його партнери помиляються, вважаючи, що він ніколи не застосує ядерну зброю, пише видання Оbozrevatel.

Паралельно Росія та Білорусь провели два етапи тактичних ядерних навчань, під час яких опрацювали "питання спільної підготовки частини збройних сил до бойового застосування нестратегічної ядерної зброї".

На тлі цього країни НАТО обговорюють питання виведення власних ракет зі сховищ та приведення ядерної зброї в стан бойової готовності через загрозу з боку Росії та Китаю, заявив генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. 

За його словами, військовий блок має продемонструвати ядерний арсенал усьому світу, аби надіслати "прямий сигнал своїм противникам". Тобто фактично йдеться про нову політику ядерного стримання через прозорість планів та дій НАТО. Це повинно продемонструвати РФ та КНР реальні можливості Заходу. Все це означає абсолютно новий етап у ядерному протистоянні.
 

Ще на цю тему