Обрано нове керівництво Дунайської Комісії

20:40 18.06.2024

У місті Будапешт відбулась 101-ша сесія Дунайської Комісії (ДК), під час якої обрали нове керівництво.

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко, пише видання usm.media.

Під час засідання представники придунайських держав обрали нове керівництво Дунайської Комісії: Голову, Віцеголову та Секретаря на період 2024-2027 роки:

  • Голова – Його Високоповажність пан Хрісто Полендаков, Посол Республіки Болгарія в Угорщині;
  • Віцеголова – Його Високоповажність пан Павол Хамжик, Посол Словацької Республіки в Угорщині;
  • Секретар – Його Високоповажність Младен Андрліч, Посол Республіки Хорватія в Угорщині.

Зокрема, під час засідання висвітлили основні завдання та досягнення організації у 2024 році та поінформували про роботу Комітету з підготовки Дипломатичної Конференції про режим судноплавства на Дунаї.

Окрім того, на сесії вчергове зауважили, що військова агресія РФ проти України, в порушення основоположних принципів Белградської Конвенції, продовжує спричиняти серйозні руйнування придунайської інфраструктури, що має негативні наслідки для дунайського судноплавства.

Зазначається, що у засіданні взяли участь делегації усіх придунайських держав (Австрійська Республіка, Республіка Болгарія, Угорщина, Федеративна Республіка Німеччина, Республіка Молдова, Румунія, Республіка Сербія, Словацька Республіка, Україна і Республіка Хорватія), а також держав-спостерігачів (Греція).

Нагадаємо, у березні 2024 року Росію офіційно виключили з Дунайської комісії. Крім того, Комісія вперше в історії наклала штраф на РФ за несплату внесків після позбавлення її повноважень у березні 2022 року.
 

Ще на цю тему