DP World Romania подвоює обсяг контейнерних перевезень у порту на Чорному морі

21:00 18.06.2024

Компанія DP World Romania збільшила свої операційні потужності з контейнерних перевезень у румунському порту Констанца.

Збільшити потужності вдалось завдяки інвестиціям. Зокрема, це сприятиме збільшенню вантажопотоку та інших видів перевезень, пише usm.media з посиланням на Reuters.

Оператор, що входить до складу DP World з ОАЕ, розширив свої операції в Констанці, додавши до них проєктні вантажні потужності, які використовують для перевезення дорогого і складного обладнання, а також термінал, який може обробляти до 80 тис транспортних засобів на рік.

Цього року також завершили будівництво логістичного вузла на заході Румунії, який з’єднав промисловий центр країни автомобільними й залізничними шляхами з портом Констанца, де у 2025 році з’явиться додаткова мультитранспортна платформа.

Модернізація коштувала загалом 130 мільйонів євро (139,31 мільйона доларів США), включаючи гранти Європейського Союзу.

«Є кілька нових торговельних потоків, які ми зацікавлені залучити та постійно утримувати. Зокрема, потоки постачань до і з Туреччини й Грузії, відповідно, до Румунії і Європи», – зазначив генеральний директор DP World Romania Космін Карстеа.

За оцінками компанії, мультитранспортна платформа буде використовуватися на 100% протягом п’яти років.

«Нові потужності більш ніж удвічі збільшують пропускну здатність компанії з перевезення контейнерів – до 1,5 мільйона двадцятифутових еквівалентів (TEU) з 700 000 TEU, які вона обробила у 2023 році», – зазначив гендиректор DP World Romania.

Щодо інших типів вантажів, то потужності можуть збільшити вантажопотік приблизно на два мільйони тонн на рік.

За даними порту, загальний вантажопотік у Констанці у 2023 році склав 92,5 млн тонн, що на 22,5% більше, ніж у 2022 році. Зокрема, збільшенню обсягів операцій у порту сприяли експорт українського зерна через Констанцу та інвестиції в інфраструктуру.
 

Ще на цю тему