Кім Чен Ин пообіцяв Путіну повну підтримку у веденні війни проти України

15:00 19.06.2024

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що «полум'яна дружба» Москви і Пхеньяна зараз «навіть тісніша, ніж за радянських часів», і пообіцяв російському диктатору Володимиру Путіну повну підтримку і солідарність у веденні війни проти України.

Як інформує видання «Nev Volce» про це повідомляє AP.

Наслідуючи тези Москви, Кім Чен Ин заявив, що вторгнення Росії в Україну було нібито необхідне для «захисту суверенітету, інтересів безпеки і територіальної цілісності» [РФ].

Агенція пише, що він використовував подібні формулювання і раніше, постійно заявляючи, що Північна Корея підтримує те, що він називає «справедливими діями для захисту інтересів Росії», і звинувачуючи в кризі «гегемоністську політику» Заходу на чолі з США.

Під час зустрічі Путін і Кім Чен Ин підписали угоду про всеосяжне стратегічне партнерство, прагнучи розширити економічне і військове співробітництво та зміцнити «єдиний фронт» проти Вашингтона.

Виступаючи на початку переговорів у середу, Путін подякував Кіму за підтримку Північною Кореєю його війни проти України та назвав укладену угоду «новим фундаментальним документом, який ляже в основу наших зв’язків на довгострокову перспективу», вітаючи зв’язки, які він простежив у боротьбі Радянської армії з японськими військовими на Корейському півострові в останні роки Другої світової війни, а також у підтримці Пхеньяна з боку Москви під час Корейської війни.

Ще на цю тему