У Миколаєві презентували проєкт Морського індустріального парку

11:40 20.06.2024

Одним з базових компонентів післявоєнної відбудови Миколаєва є створення Морського індустріального парку (МІП), який забезпечить роботою 4 000 людей, залучить додаткові інвестиції та дасть можливість щорічно поповнювати міський бюджет на 180 млн грн.

Цей проєкт було презентовано на саміті BLUE SUMMIT in MYKOLAIV в рамках програми «Мери за економічне зростання», що фінансується Європейським Союзом і Королівством Данія через ПР ООН.

Про це розповів керівник групи розробників проєкту МІП Володимир Самойленко передає Укрінформ.

За його словами, під цей парк у Миколаєві заплановано виділити ділянку площею 180 гектарів, яка має хорошу логістику, адже розташована між двома автотрасами: М14 (Херсон) та Н11 — (Баштанка, Кривий Ріг). Поряд є залізниця.

Також завданням МІП є заохочення підприємців для створення нових виробництв. Адже тут це буде на 25% дешевше, ніж в іншому місці, бо індустріальний парк зможе розв'язати три важливі проблеми: під'єднання до інженерних мереж, надання земельних ділянок та зниження вартості виробництва. 

Ще одним базовим проєктом, який допоможе відновити Миколаїв, є реорганізація Миколаївського суднобудівного заводу. Метою цього проєкту, який також презентували на BLUE SUMMIT, є збереження суднобудування як напрямку діяльності підприємства та забезпечення довгострокової перспективи його розвитку. Досягти цього можна за умови запровадження високотехнологічних виробництв. 

Ці та інші проєкти, які були презентовані на саміті, об’єднані концепцією «блакитної» економіки.
 

Ще на цю тему