Румунія купує німецькі дрони, які мали свою цікаву історію в Україні / Фото

17:40 20.06.2024

Німецька оборонна компанія-виробник безпілотних літальних апаратів Quantum Systems у своєму пресрелізі розповідає, що отримала контракт від оборонного відомства Румунії на постачання їхніх новітні розвідувальних безпілотних авіаційних систем Vector.

Відзначається, що контракт розрахований аж на 36 місяців (три роки), угоду було фіналізовано ще 14 травня, вартість становить 18,4 млн євро. Кількість безпілотників та інші умови цієї угоди наразі невідомі. З боку румунської сторони угоду було укладено закупівельною організацією Romtehnica SA, пише DEFENSE EXPRESS

Як наголошують у Quantum Systems, румунське військо обрало їхній безпілотник за низки критеріїв — дальність польоту, автономність, якість датчиків, надійні гарантійні умови, а також конкурентоздатну ціну.

Розвідувальний БПЛА Vector, фото — Quantum Systems

Щодо перших двох показників, то на офіційному сайті компанії йдеться про такі дані: максимальна тривалість перебування у повітрі становить 180 хвилин (три години), дальність польоту — 180 км.

У Quantum Systems також відзначають, що вбудований комбінований датчик Raptor з оптичною та інфрачервоною камерами дозволяє безпілотнику працювати в складних умовах як вдень, так і вночі.

Повідомляється, що сотні розвідувальних дронів Vector є на озброєнні Сил оборони України, і з ними була цікава історія, коли ці дрони раптом "почали падати з неба", і тому німцям довелося удосконалювати його, щоб він міг ефективно літати у складних умовах в Україні. Тож це історія з позитивним фіналом, коли озброєння було модернізовано з урахуванням вимог сучасного поля бою.

Також варто нагадати, що сьогодні Quantum Systems активно співпрацює з Україною у напрямку розвитку виробництва безпілотних літальних апаратів. Так, раніше цього року, у квітні було відкрито в Україні нове виробниче підприємство компанії, завдяки якому німецький виробник зможе збільшити потужності до 1000 дронів на рік.